NASJOANALPARK PLAKATER02.    4 NASJONALPARKER SOM ER FINe Å BESØKE OM VÅREN

KLIKK HER FOR Å SE PLAKATEN FOR FÆRDER NASJONALPARK

FÆRDER NASJONALPARK er en av Norges nyeste nasjonalparker og ligger i Vestfold, et steinkast fra Oslofjorden. Parken består av en rekke øyer, holmer og skjær, og byr på en unik opplevelse for naturelskere i alle aldre.


Parken har en variert og spektakulær natur, med kritthvite strender, bratte klipper, små hyggelige fjorder/bukter og rikt dyreliv. Du kan se alt fra sel, sjøfugl og ørner, til fargerike fisker og krabber i krystallklart vann (primært når det er kaldt i vannet). Her finnes det også sjeldne plantearter som bare finnes langs kysten, og du kan oppleve vakre blomsterenger på de åpne øyene.


Familier vil finne mye å gjøre i parken, med muligheter for bading, fisking, padling, turgåing og sykling. Parken har også en rekke historiske steder å besøke, inkludert kystfort og kystkulturminner, som forteller historien om livet langs kysten i Norge.


Færder nasjonalpark er enkelt å komme til, enten med bil eller offentlig transport. Fra Oslo kan man ta tog eller buss til Tønsberg, og deretter ta ferge eller båt ut til parken. Parken er relativt stor, med en total størrelse på omtrent 340 kvadratkilometer, og tilbyr dermed mange forskjellige muligheter for utforsking og opplevelser.


Alt i alt, Færder nasjonalpark er et flott sted å besøke for alle som ønsker å oppleve Norges vakre kystnatur og historie, og det er en perfekt destinasjon for familier som ønsker å tilbringe tid i naturen sammen.


På øya Østre Bolæren alene er det registrert hele 907 ulike sommerfuglarter

Najonalparksentret ligger på verdens ende!! Det er jo absolutt ett kult sted å ha vært!

96 % av Nasjonalparken ligger under vann. Men det betyr jo ikke at det er fortsatt mye vakker å se også over vannet.

Hvorfor ikke ta med en som du er glad i ... rusle rundt i vakker natur, og skape deg minner for hele livet ditt.

YTRE HVALER NASJONALPARK  ligger på den sørøstlige kysten av Oslofjorden, og er et populært reisemål for naturelskere. Nasjonalparken består av en rekke små øyer og skjær, og tilbyr besøkende en unik mulighet til å oppleve Norges kystnatur på sitt vakreste.


Nasjonalparken har en mangfoldig natur, med vakre sandstrender, fantastiske svaberg, hvor du ser Svergie på gode dager. 


Parken er også hjem til et rikt dyreliv, inkludert seler, ørner, sjøfugl og en rekke marine arter. Ytre Hvaler nasjonalpark er også kjent for sine sjeldne plantearter, inkludert en rekke orkideer som blomstrer om våren og sommeren.


Familier vil finne mye å gjøre i nasjonalparken, med muligheter for bading, fisking, padling, turgåing og sykling. 


Ytre Hvaler nasjonalpark kan nås med bil eller offentlig transport fra Oslo eller Fredrikstad, og det finnes flere ferge- og båtruter til øyene i nasjonalparken. Nasjonalparken er relativt liten, med en total størrelse på omtrent 354 kvadratkilometer, og tilbyr dermed en intim og opplevelsesrik opplevelse for besøkende.


Alt i alt, Ytre Hvaler nasjonalpark er et flott sted å besøke for alle som ønsker å oppleve den vakre kystnatur og dyreliv i Østfold, og det er en perfekt destinasjon for familier som ønsker å tilbringe tid i naturen sammen.


JOMFRULAND NASJONALAPARK

er en av tre nasjonalparker i Norge som er klassifisert som marin nasjonalpark, sammen med Ytre Hvaler og Raet nasjonalparker. Dette gjør nasjonalparken til et unikt og verdifullt område, og en viktig del av Norges naturarv.


Jomfruland nasjonalpark ligger i Telemark i Sør-Norge, og ble opprettet i 2016. Nasjonalparken dekker et område på 117 kvadratkilometer, og består av en rekke små øyer og skjær, samt en stor del av Jomfruland, den største øya i området.


Parken er kjent for sin varierte natur og rike dyreliv. Jomfruland nasjonalpark er et yndet reisemål for både turister og lokale innbyggere, og er spesielt populær blant fuglekikkere.


På Jomfruland kan man oppleve en rekke spennende dyrearter. Parken har en stor bestand av sjøfugler, inkludert lomvi, teist, ærfugl og topp skarv. Disse fuglene trives i dette kystlandskapet, og trekker til parken hver sommer for besøk eller hekking sammne med hele 315 andre fugletyper


I tillegg til sjøfuglene er parken også hjem til mange andre dyr. På øyene finnes det en rekke forskjellige dyrearter. noen på besøk og andre bor der fast. Blant de besøkende finner vi bla, røyskatt, elg, rev rådyr, og 4 sorter flaggermus. I sjøen finner vi utalje typer fisk, og skalldyr, men i tillegg er det det stor sjanse til å få se sel.


Parken byr også på flotte turmuligheter, med et nettverk av stier som går gjennom både skog og åpent landskap. Man kan også ta båt ut til noen av de mindre øyene i parken, og oppleve den uberørte naturen på nært hold.


Fyrtårnet på øya, er i seg selv full av historie og ett vakkert skue. Og er verdt turen i seg selv.

De fleste velger å besøke parken med båt/ferge fra fastlandet og Kragerø. Men det mange ikke vet er at nasjonalparken sniker seg inn på fastlandet også. Drar du til den historiske og flotte seilskute havnen Portør, og rusler en tur i området, snuser du på nasjonalpark grensen og fra parkeringen på stangnes, går du inn i den.


RAET NASJONALAPARK

er DEN STØRSTE av de tre nasjonalparker i Norge som er klassifisert som marin nasjonalpark. Her snakker vi om 98% av parken er i eller under vann.


Raet nasjonalpark ligger på Sørlandet i Norge, og er en av landets 40 nasjonalparker. Nasjonalparken ble opprettet i 2016 for å beskytte et viktig kystlandskap og økosystem på Sørlandet.


Raet er en geologisk formasjon som strekker seg fra Arendal til Grimstad langs kysten, og er en av de største av sitt slag i verden. Raet er en morene, som er en haug med stein og grus som ble avsatt under istiden, og strekker seg langs kysten som en smal rygg. I nasjonalparken kan man se den karakteristiske ryggen tydelig, og det er flere steder hvor man kan gå på turer og lære mer om geologien i området.


Nasjonalparken er også et viktig område for sjøfugl og andre marine dyr. I nasjonalparken kan man se sjøfugl som lomvi, teist og ærfugl, samt ørn og falker som hekker i området. Nasjonalparken har også et rikt marint liv, med alt fra krabber og hummer til ulike typer fisk og sjøpattedyr.


Raet nasjonalpark er et flott sted for turgåing, både langs kyststien og inne i landet. Det er flere naturstier og turmuligheter i området, som tar deg gjennom varierte landskap og gir deg fantastisk utsikt over kysten og havet. Det er også flere muligheter for aktiviteter i området, som båtliv og fiske.


Motta de beste månedstilbudene fra oss

 
 

Få med deg nyheter, tilbud og kampanjer!