Bygdin


Innenfor samfunn, bilvei og stress ... så finner du Torfinnsbu. Og reisen ditt uansett om du velger båt, hest eller føtterne, plaserer deg midt i stillhet og ro.


Ingen mulighet for hurtig skiftninger.


Du MÅ bevege deg for egen maskin videre. Gleden i dette er for meg enorm. Du lever, sanser, koser eller hater. Uansett legger du hvert eneste fotsteg inn på hardisken din. Og den blir med deg resten av livet uansett om det er det bevist eller ikke. 


Nå henger stillhet, ro og glede på veggen min hjemme også. Bitihorn


Det var helt mørkt når jeg spendte på meg skiene nede i Beitostølen sentrum. Vindstille .... over 20 minus. På vei opp fikk hunden min fert av noe i bakken ... en rev kom løpende forbi, men stoppet opp etter 30 meter når hunden min ikke kom etter ... hvem er dere to?


Målet med turen var å få tatt soloppgang bilder bak skiheisen på Søre Knausen. Etter solen startet sin stille oppgan bak Rundemellen, kikker jeg bakover og ser månen står vakker over Bitihorn. En av Valdes merkante fjelltopper gjennom alle tider. 


I lag med bilder jeg har tatt på Færøyene, og mine barn ... henger dette morgen stund bilde blandt mine favoritter.GYGRESTOLEN 


Bø sommerland tiltrekker seg mange besøkende på fine sommerdager, men få kjenner til den majestetiske og utrolige Gygrestolen som ligger kun en kort kjøretur fra Bø sentrum. Det som gjør dette stedet enda bedre er at det er en superfin badeplass nede ved parkeringen.


Når du først kommer opp til Gygrestolen, blir du møtt av en fantastisk panoramautsikt som strekker seg utover Telemark med omkringliggende fjell. Uansett om solen skinner eller ikke, luften er alltid frisk og klar, og dette gjør det til det perfekte stedet å ta en pause og nyte utsikten. Det er også en flott mulighet til å filosofere over livet, og kanskje nyte en matpakke hvis du ikke allerede har spist den tidligere på dagen.


FÆRDER fra KAJAKK 


Færeder akkurat som Svenner, er en øye litt lengre ut i havet. Du har sikkert padlet forbi begge fjordåpningene som ligger innenfor disse to fyrtårn øyene. Så majestetiske og ruvende som bare to hovedfyr kan gjøre. Så en dag har du drukket deg til mot ... neida, du har sjekket værmelding, og tar din kajakk fatt på turen ut til paradis. 


En time eller to senere ...er du ute på havet. Du kjenner det på kroppen. Detter er anderledes padling. Bedre, ekte, og fantastisk. 


Og siden sjøen går forholdshvis rolig, så lurer du opp ditt

Canon EOS 550D fotoapparat med objektivet som har litt rust på seg etter utalje turer ut på sjøen. Men holder seg godt ennå siden du aldri har gått rundt så lenge kamera er med på tur. Du ser på dispalyet bak på kamera ... ble det blinkskudd? Skjermen reflekterers av sollyset ...litt vanskelig å se, men,  ja ser bra ut...akkurat som i virkeligheten :-D 


God padletur, eller hygg deg med ett fantastisk bilde på veggen.

UNDER OG OVER


Ved området rundt Bygdinsheim, som ligger ved grensen til Jotunheimen, kan du velge mellom to strender - en med sand og en med rullesteiner. Uansett hvilken strand du velger å besøke, vil du oppleve en forfriskende opplevelse både over og under vannet.


Her får du et innblikk i det friske og klare vannet med sine hemmeligheter, samt nyte den friske og klare luften mens du tar inn utsikten av de majestetiske Torfinnstindene - en opplevelse som vil glede både kropp og sinn.


Dette er definitivt et sted å besøke og/eller henge på veggen din hjemme eller på kontoret.jæren


Min eldste sønn studerete noen år på Sola. Det gav mulighet for både besøk til han og området Jæren.

Jæren er kankje sammen med deler av Finnmark områder hvor du tenker ... dette er ikke Norge...


Etter mange år i Danmark, er mange områder av Jæren er husketur tilbake til landet fylt av glad sang og god øl.


Noen bildeblink fra området kan beskues herfra ...